De technische inspectie

Het begint met een technische inspectie , waarbij enkele kenmerken van het pand nader worden onderzocht. Hierbij moet u denken aan de thermische schil; o.a. de bouwwijze, isolatie, beglazing en evt. zonwering. De aanwezige installatie's zoals; verwarming, ventilatie, koeling en verlichting. Een meting van de gebruiksoppervlak vindt ook plaats, daarom wordt er altijd gevraagd naar aanwezigheid van plattegronden of tekeningen. De inspecteur noteert de gegevens, fotografeert de specifieke kenmerken en verwerkt het in een geattesteerde software. Deze gegevens worden vastgelegd bij het RvO. ( Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)Het energielabel wordt digitaal verstuurd en meestal binnen 10 werkdagen. In overleg kan dit uiteraard versneld worden.

De aanvraag

U kunt het energielabel aanvragen voor de volgende objecten: woningen, kantoren, scholen, universiteiten, bibliotheken, stadhuizen, vergadercentra, ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, hotels, pensions, cafés, restaurants, sporthallen, stadions, zwembaden, winkels, supermarkten, warenhuizen, en showrooms van garages.

De inspectie

In overleg wordt een datum met tijdstip vastgelegd. U kunt gevraagd worden naar de aanwezigheid van tekeningen/plattegronden. De inspecteur zal bij aankomst vragen naar enkele installaties en waar die staan in het pand. Ook wordt er aangegeven hoelang het ongeveer gaat duren. U hoeft niet bij de inspectie aanwezig te blijven.

Het energielabel

Nadat de inspecteur de gegevens heeft verzameld zal hiervan een rapport gemaakt worden in een hiervoor ontwikkelde software; Vabi, Uniec3 of De Twee Snoeken. De gegevens worden opgeslagen bij het RvO ( Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) Het energielabel, variërend van A++++ t/m G, ontvangt u binnen 10 werkdagen in digitale vorm.


Welke subsidie past bij u

Waar het bij verduurzamen om gaat, is op een verantwoorde manier energie te besparen, waarbij comfort op de werkplekken bewaard blijft of zelfs verbeterd wordt. U gaat daarvoor investeren voor de langere termijn voor uzelf en uw medewerkers. Gelukkig hebben we een ambitieuze overheid met grootse plannen, die verwacht van u de ondernemer, dat u dit ook gaat uitvoeren. Wilt u weten welke stimulans maatregelen er zijn, laat dan een bericht achter en u wordt hierover geïnformeerd. Investeert u als bedrijf in energiezuinige technieken en duurzame energie? En wilt u daarbij fiscaal voordeel behalen? Maak dan gebruik van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Bovendien zorgen energiezuinige investeringen voor een lagere energierekening. Voor 2020 is er een budget van € 147 miljoen. Bron RVO