Hoe belangrijk is het energielabel voor de verkoop van een woning?

Dat kan verschillen, een verbetering van het label zorgt gemiddeld voor een waarde vermeerdering van 7,2 % ten opzichte van dezelfde woning met een oude label. Bron, Vastgoedactueel 2022. De grootste toename in waarde vermeerdering is van energielabel D naar een energielabel A+ of beter; wel 10,4%.


Een energiescan, voorzien van handige verbetertips, kan voor de verkoop handig zijn. Onze ervaring leert ; meten is weten en dit voorkomt telleurstellingen. De kosten voor een energiescan van een woning, worden in mindering gebracht bij het definitief afmelden van het verbeterd energielabel.

Ook het verzorgen van de juiste bouwbegeleiding voor het uitvoeren van de verbeteringen, kunnen we aanbieden. Heeft u daar vragen over, neem dan contact met ons op.

 

 

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben.

Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar.

Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012.

Ook het verzorgen van de juiste bouwbegeleiding voor het uitvoeren van de verbeteringen, kunnen we aanbieden. Vraag naar de mogelijkheden.  

 

Tarieven energiescan of energielabel

 

Energiescan woning    vanaf € 175,00 incl. BTW

Energiescan bedrijfspand vanaf       € 295,00 excl. BTW

Energielabel woning           vanaf € 299,00         incl. BTW

Energielabel bedrijfspand vanaf  € 495,00 excl. BTW